3-5 MAYIS 22. ULUSLARARASI BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ

3-5 MAYIS 22. ULUSLARARASI BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ

Bayındır Belediyesi’nin ‘‘Çiçeğin Hikâyesi Burada Başladı’’ sloganıyla yola çıktığı Uluslararası Çiçek Festivali’nin 22’ncisi bu yıl 3-5 Mayıs günleri arasında kapılarını açacak.

19.04.2019 2553

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 22. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin tarihi belli oldu. Misafirlerine keyifli anlar yaşatmak için hazırlıklarına başlanan festival bu yıl 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programının henüz netleşmediği festivalin bu yılda dolu dolu geçmesi bekleniyor. Sadece ilçe üreticilerine değil ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayan Bayındırlı çiçek üreticileri şimdiden festivalde ilçelerini en güzel şekilde tanıtabilmek için titizlikle çalışmaya başladılar. Birbirinden güzel çiçeklerle misafirlere güzel görüntülerin sergileneceği festivalde bu sene yerel ve ulusal halk dansları, sokak müzisyenleri, performans sanatçıları, mini konserler, akşam etkinlikleri gerçekleşmesi bekleniyor.

Çiçekçilik Bayındır’da başlı başına bir gelir kaynağı olmaya başlayınca, ilçenin bu alanda sesini duyurmak ve üreticilere pazar imkânı sunmak için 1998 yılından itibaren her yıl nisan ayının sonunda çiçek festivali düzenlenmeye başlanmıştır. 2010 yılında uluslararası bir nitelik kazanan festival, Türkiye’nin önemli çiçek üretim merkezlerinden biri olan ilçemizin dünyaya açılan penceresi durumundadır.

Yüzlerce çeşit çiçekle oluşturulan sergilerdeki renk cümbüşüyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce ziyaretçiyi büyüleyen üreticiler, ürünlerini pazarlama imkânı da bulmaktadır. Festival boyunca düzenlenen konserler, gösteriler, yarışmalar ve benzeri etkinlikler sayesinde festival çok renkli geçmektedir.