Logomuzun Anlamı

17.02.2022 601

Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Logosu 2020 yılında ilçemizi, kültürümüzü ve medeniyetimizi yansıtacak şekilde yenilenmiştir. Logo, hem ilçemizi hem de medeniyetimizi yansıtacak şekilde hilal,yıldız, Bayındır lalesinden oluşmuş, bununla birlikte Okulumuz Logomuzdaki Kırmızı Canlılık ve dinamizmin Siyah Güç ve tutkunun  ağırlıkta olduğu bir görsel kimliğe kavuşmuştur.

Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi  Logosu temel olarak üç temsili figürden oluşmaktadır.

1. Hilal
  2. Bayındır Lalesi
  3. Yıldız

17-02-202217-02-2022

Logomuz; sadelik, temsiliyet, yerellik, millilik, evrensellik, bilimsellik ve uyum gibi temel düşünce ve kavramlar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Logomuz bir bütün olarak tasavvufu temsil etmektedir.Laleler ellerini duaya açmış inananları temsil etmektedir.

Logomuzdaki 'Hilal' öncelikle bağımsızlık, özgürlük sembolü, karanlıklar içinde daima yol gösterici, zamanın belirleyicisi, kültürel çağrışımları oldukça zengin ve milletimizce kabul gören göz bebeğimizdir. Hilal simgesi bilindiği üzere ilim, irfan, fazilet, adalet, sevgi ve Sevgilinin de simgesidir.

Logomuzdaki 'Yıldız' her bir öğrencimizi, mutluluk ve bereketi simgelemektedir.

Logomuzdaki 'Lale' Kur'an-ı kerim'in ve Allah cc. lafzının İlk harfi olan elifi temsil ediyor.elif aynı zamanda şehadetin simgesi minaredir.

Logomuzdaki 'Laleler' Bayındır ilçemizdeki çiçek yetişticiliğini temsil etmektedir.

Logomuzdaki Kırmızı Canlılık ve dinamizmin rengidir.Siyah Güç ve tutkunun rengidir.