Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi

Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi

Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi

25.02.2022 398

Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi oluşturuldu.

Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam hatip Lisesi

Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi

 

25/02/2022 tarihinde okulumuz öğretmenler odasında Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi olarak toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1-      Okul Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi aşağıda yer alan kişilerden oluşturulmuştur.

Mustafa DİLLİ Müdür Yardımcısı

Ebru Salkara Rehber Öğretmen

Sabriye KOÇ Rehber Öğretmen

Şakir AYDIN Rehber Öğretmen

Sümeyra AYDIN Rehber Öğretmen

Özlem KÜÇÜKKALAYCI Rehber Öğretmen

 

 (2) Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetlerinde okul ekibi ;

a) Okul ekibi birinci dönemin başı, ikinci dönemin başı ve ikinci dönemin sonu olmak üzere yılda üç kez ve ihtiyaç duyulan hâllerde toplanma kararı alındı.

b) Okul genelinde travma/kriz durumlarında psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetlerini planlama yapıldı.

c) Okul ekibi travma/kriz durumunun hemen ardından ayrıntılı bilgi edinmek amacıyla "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Gözlem Formu" nu (EK-1) doldurulması kararlaştırıldı.

ç) Travma/kriz durumunda personel kapasitesi yetersiz kaldığında ve destek ihtiyacı ortaya çıktığında "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Destek Talep Formu" nu (EK-2) doldurarak il/ilçe ekibinden destek talep edilmesi kararı alındı.

d) Okulda yaşanan travma/kriz durumlarına yönelik gerçekleştirilen krize müdahale çalışmalarını "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Çalışma Raporu"nu (EK-3) doldurarak okul müdürlüğü aracılığıyla il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderme kararı alındı.

e) Travma/kriz durumlarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonunda gerekli izleme ve değerlendirmeyi yapar, "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri İzleme Formu"nu (EK-4) doldurarak okul müdürlüğü aracılığıyla il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderme kararı alındı.

f) Travma/kriz durumlarından etkilenen bireylere ilişkin kayıtları başta gizlilik ilkesi olmak üzere etik kurallara uygun bir şekilde tutar ve muhafaza edilmesi kararı alındı.

 g) Gerek görülmesi hâlinde travma/kriz durumlarından etkilenen bireylerin öğretmenleri, ailesi, arkadaşları gibi yakın çevresinin de krize müdahale sürecine katılımının sağlanması kararı alındı.

 ğ) Okulda risk grubunda bulunan ve travma/kriz durumlarından etkilenen bireyleri gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi kararı alındı.

25-02-2022