Anadolu İmam Hatip Lisesini Tercih ederek :

v Dinimizi özüne uygun ve bilimsel olarak öğrenecek,

v Öğretmenleriniz, özveriyle size her türlü imkân ve bilgilerini sunacak,

v Sınıf mevcutlarımız az olduğu için derse katılma, anlamadığını sorma imkanınız olacak,

v Dünyanın 5. ve aynı zamanda Kur´an-ı Kerimin dili olan Arapçayı öğrenecek,

v Yüce Kitabımız Kur´an-ı Kerim'i  güzel okumayı ve anlamayı öğrenecek,

v Seçkin ve nezih bir eğitim ortamında, eğitimin tadına varacaksınız.

NEDEN İMAM HATİP LİSESİ

2 11.08.2021 337

Geleceğin Mimarları Sevgili Öğrenciler!

Çok Kıymetli Veliler!

Hayatınıza bir kez daha yön verme aşamasına geldiğiniz bu dönemde, tercihlerinizde yardımcı olmak ve Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu  Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tanıtmak amacıyla, elinizdeki bu broşürü hazırladık.

İnsanlar hayatlarında bazen kritik kararlar verirler; liseye geçiş, üniversite tercihi ve dolayısıyla meslek tercihi  gibi...

Liseleri tercih ederken, okulumuzu da tercih listenize eklemeyi unutmayınız.

Bildiğiniz gibi 9. Sınıflar, tüm liselerde ortaktır.  Okulumuzda ortak dersler yanında , Kuranı Kerim, Arapça  ve diğer İmam Hatip Meslek Dersleri  de okutulmaktadır. Sizlere 10. Sınıfa başlarken tekrar okul değiştirme,  hatta İmam Hatip Lisesi gibi mesleki liselere geçme imkânı verilmektedir. 10. Sınıfta İmam Hatip Lisesine geçmeniz durumunda, Arapça ve Kuranı Kerim'den  sorumluluk sınavı hakkınızı kullanarak  başarılı sayılırsınız.

İmam hatip liseleri sadece dini eğitim verilen kurumlar değildir. Ders müfredatı incelenirse bu durum daha net anlaşılabilir.

AVANTAJLARIMIZ

Anadolu İmam Hatip Lisesini Tercih ederek :

v Dinimizi özüne uygun ve bilimsel olarak öğrenecek,

v Öğretmenleriniz, özveriyle size her türlü imkân ve bilgilerini sunacak,

v Dünyanın 5. ve aynı zamanda Kur´an-ı Kerimin dili olan Arapçayı öğrenecek,

v Yüce Kitabımız Kur´an-ı Kerim'i  güzel okumayı ve anlamayı öğrenecek,

v Seçkin ve nezih bir eğitim ortamında, eğitimin tadına varacaksınız.

OKULUMUZUN MEVCUT İMKÂNLARI

Ø FATİH Projesi kapsamında okulumuza tüm sınıflarda Etkileşimli Tahta monte edilmiş, dersler akıllı tahtadan işlenebilmektedir.

Ø İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde, normal liselerdeki dersler yanında mesleki dersler  de verilmektedir.  Hangi derslerin okutulduğu, ayrıntılı olarak aşağıda mevcuttur.

Ø 12. Sınıfta Uygulama ve Staj için eğitime ara verilmediğinden, üniversite sınavına daha donanımlı girebilirsiniz.

Ø Üniversiteye giriş sınavında, ek puan alarak İlahiyat Fakültesine ve Din Kültürü öğretmenliğine gidebilmek tesiniz.

Ø İmamlık , Müezzinlik,  Kuran Kursu Öğretmeliği seçebilirsiniz. Kız öğrenciler de imamlık müezzinlik hariç diğer dallarda çalışabilirler.

Ø Farklı meslek dallarında tercih yaptığınızda,  liselerde alanlar kalktığı, alansız bir şekilde eğitim göreceğiniz için katsayı farkından etkilenmeden Tıp, Mühendislik, Polis Akademisi, Öğretmenlikler, Tercümanlık vb. bölümlere gidebilirsiniz.

Ø İmam Hatip Liselerinden geçmiş yıllarda mezun olan çok sayıda öğrenci, katsayı engelini de aşarak, İlahiyat dışında bölümlerden mezun olarak, bu gün Doktor, Avukat, Hakim, Mühendis, Ekonomist, Sosyolog, Öğretmenlik vb. mesleklerde çalışmaktadırlar. Siz de katsayı engeliyle karşılaşmadan, İmam Hatip veya Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olarak, istediğiniz bir üniversiteye gidebilirsiniz.

Ø Kütüphanemiz ; Fen Bilimleri Laboratuarımız; Projeksiyonlu sınıflarımız mevcuttur.

Ø Okulumuzda dersler  tamamen dolu geçmekte, boş geçen dersimiz bulunmamaktadır.

Ø Din Eğitimini Uygulamalı olarak alabilirsiniz.

Ø Uzak ilçelerden gelecek öğrencilerimiz için ücretsiz resmi ve özel yurtlar mevcuttur.